Appeltje

Wij zijn genomineerd voor een Appeltje van Oranje!

Wij zijn een van de finalisten!

Realcovery Inloophuis maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021. De stemperiode is inmiddels achter de rug. Wij danken iedereen die zijn of haar stem op ons heeft uitgebracht! Door jullie steun hebben wij 2694 stemmen behaald! Na onze pitchpresentatie op 28 januari zijn wij geselecteerd als 1 van de 12 finalisten, vanuit de 40 genomineerde initiatieven! Daar zijn we enorm blij mee en super trots op!

Dit jaar is het thema van de Appeltjes van Oranje 2021 Mentale Kracht. De prijs staat in het teken van projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, weer mee kunnen doen. Hoe waardevol is het als iemand je helpt om erbovenop te komen? Iemand die géén professionele zorgverlener is, maar die het zelf heeft meegemaakt. Met behulp van onze ervaringsdeskundige vrijwilligers worden mensen met psychische problemen ondersteund en vinden zij samen hun kracht terug.

Koningin Máxima
De prijzen worden uitgereikt door Koningin Máxima. De drie winnaars ontvangen een bronzen
beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

%d bloggers liken dit: